Bécsbe utazhatnak az újító startupok tesztelni magukat a bécsi gazdasági környezetben.

david bohmann photography
david bohmann photography
(fotó: Final)

A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) újra Bécsbe hívja a leginnovatívabb nemzetközi startupokat. Az ügynökség két éve támogatja az érdeklődő vállalkozásokat a Start-up Package programjával. A csomagot elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben.

Az idei startup csomagra még 2018. január 31-ig lehet jelentkezni. A Bécsi Gazdasági Ügynökség 2015-ben indította el támogatási programját, melyre nemzetközi startupok pályázhatnak. Aki elnyeri a támogatást, két hónapra Bécsbe mehet, hogy körülnézzen a bécsi startup környezetben, coachingokon vehet részt és a 32 co-working iroda egyikében dolgozhat. A program számtalan más ingyenes szolgáltatással vájra a startupokat: a csomag tartalmazza az útiköltséget, a szállást, egy 10 órás coachingot 2.000 euró értékben, jegyeket a Pioneers fesztiválra, közösségi munkahelyet és terjeszkedési tanácsadást. Nem mellékes, hogy a szerencsés nyertesek értékes kapcsolatokat alakíthatnak ki és beilleszkedhetnek a bécsi startup környezetbe.

Sok a pályázó, de még nem zárult le a jelentkezés

Nem meglepetés, hogy a program nagyon vonzó és sikeres,az elmúlt két évben a benyújtott pályázatok száma megsokszorozódottt: 2015-ben 40, idén már 230 vállalkozás adta be jelentkezését összesen 73 országból. Magyarországról eddig 15 projekttel pályáztak a startup csomagra, de még lehet jelentkezni. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Gazdasági Ügynökség idén megduplázta a helyek számát, így 2018-ban már összesen 20 startup látogathat majd el Bécsbe a programnak köszönhetően.

A cél egyszerű, és érthető, a széles körben könnyen hozzáférhető támogatással Bécs az igazán izgalmas projekteket akarja a városba csábítani.

A startup vállalatok kicsit több, mint 2 év alatt átlagosan 7,5 munkahelyet teremtenek. Ez fontos tényező a cégek székhelyére nézve. Ha sikerül a nemzetközi startupokat meggyőznünk arról, hogy Bécs ideális környezet vállalkozásaik számára, akkor abból mindkét oldal csak profitálhat

– magyarázza Renate Brauner, gazdaságért felelős városi tanácsnok.

Új pályázatokat egészen 2018. január 31-ig lehet benyújtani, a Start-Up Package oldalán.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?