A jövő év legkirályabb karácsonyi ajándéka lehet a Slaps And Beans, a klasszikus verekedős filmeket feldolgozó játéktermi hangulatú program. Startupper szemmel is érdemes megnézni a kampányt.

Őrületes sikerrel zárult a Slaps and Beans videojáték Kickstarteren. A játékstúdió 130 ezer eurót kért, a nép viszont 212 ezret dobott össze. Mindezt úgy, hogy a kampányvideóban egy szó sem hangzik el, csak néhány jelenetet lehet megnézni a készülő programból.

A sikert persze magyarázza a téma. A Slaps and Beansben a legendás Bud Spencer és Terence Hill filmek sztorijain verekedhetjük magunkat végig. Viszonylag szó szerint értve a végigverekedést. A program a régi játéktermi programok logikája szerint épül majd fel: a képernyő bal széléről sétálunk a jobb széle felé nagyjából két és fél dimenziós mozgással. Van némi mélysége a pályának, de fotorealisztikus grafikára senki ne számítson.

slaps2

A régies grafikai megoldások azonban a fejlesztők keze alá dolgoznak. Egy elnagyolt, kicsit képregényes világban könnyebb kipofozni tíz-húsz kalózt egy karibi ház tetején keresztül. Fel sem merül, hogy ember nincs, aki ekkora pofont ki tudna osztani. Mese az egész, és minden ezt sugallja.

slaps1

A készítők azt ígérik a 6800 támogatónak, és a későbbi vásárlóknak, hogy a filmekből ismert harcrendszert fogják meghonosítani. Azaz máshogy kell majd küzdenie a kis, izgága Hillt irányító játékosnak és a tankszerű Spencerrel játszónak. A fentiek mellett még lesznek benne minijátékok – például autóverseny a piros autóval, sárga tetővel – sör és virsli, bab és pofonok.

Aki kíváncsi arra, hogy mégis mi jön ki ebből az egészből, egy demót máris kiróbálhat. A Schiaffi&Fagioli több mint egy éve elérhető a neten, az volt a próbaprojekt a Kickstarter kampány berobbantása előtt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?