Az alkalmazás az éttermeket és a futárokat kapcsolja össze, úgy ahogy Londonban a legendás Deliveroo vagy a berlini bázissal működő Delivery Hero.

Elindult Magyarországon az ételrendelés Ubere, a Sendee. Az alkalmazás az éttermeket és a futárokat kapcsolja össze, úgy ahogy Londonban a legendás Deliveroo vagy a berlini bázissal működő Delivery Hero.

A startup induló tőkéjét és a fejlesztés finanszírozásához szükséges forrásokat fővárosi étteremtulajdonosok adták össze. A Sendee üzemeltetését Szőke Gergő, az Uber volt magyarországi marketingigazgatója irányítja.

sendee_crew

Az app azoknak a gig economy – a Randstad ezt hakni gazdaságnak fordítja nagyon mókásan – üzleteknek a sorát bővíti, amelyben a futárok maguk jelölik be mikor érnek rá az app által folyamatosan osztott rendelések teljesítésére. Az ilyen kereseti mód szabad időbeosztást tesz lehetővé, azonban a szó hagyományos értelmében nincs munkaidő, fizetett betegszabadság vagy alapbér pedig még annyira sem. A startup alapítói szerint a modell a profi futárokon kívül az alkalmi munkásokat segíti.

Az app ugyanúgy működik, ahogy az Uber tette. Egy megrendelés befutásakor a legközelebbi futár kapja meg a munkát, így az ígéretek szerint gyorsabbá válik a kiszállítás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?